TUOTEINFO

Kaikki kuosit ja mallit suunnittelee oululainen muotoilija AMK Elina Laukkala.


NIITTY-KORUSARJA
Korujen puuosat valmistetaan Suomessa koivuvanerista. Korujen metalliosat: koukut, ketjut ja välirenkaat ovat kaikki kirurginterästä = ruostumaton teräs 304, jota suositellaan käytettäväksi henkilöille, jotka saavat kosketusallergian muista metalleista. Korvakoruihin kuuluu lisäksi tippumisen estävät lukitustapit, jotka on valmistettu silikonista.

Hoito-ohje:
Korut tulee poistaa ennen suihkua, saunaa tai uimista. Ne kestävät jonkin verran vettä, mutta puumateriaali saattaa kärsiä  kastuessaan. Korut kannattaa säilyttää omassa rasiassaan, jotta niihin ei synny naarmuja tai koloja. Pintaa voi tarvittaessa pyyhkiä kostutetulla liinalla ja miedolla pesuaineella, jos niihin tulee näkyvää likaa. Hius- ja tuoksutuotteet kannattaa laittaa ennen korujen päälle laittamista.


TARJOTTIMET JA LEIKKUULAUDAT
Tarjottimet, leikkuulaudat ja pannunaluset valmistetaan Suomessa suomalaisesta koivuvanerista. Tuotteiden pintaa suojaa melamiini, joka tekee niistä kestävät. Leikkuulaudan pinta kuluu käytössä, joten kuvapuolta voi halutessaan säästää käyttämällä leikkaamiseen takaosaa. Leikkuulauta sopii mainiosti tarjottimien tapaan tarjoilualustaksi ja keittiön sisustuselementiksi.


Hoito-ohje:
Tuotteille suositellaan käsinpesua. Leikkuu- ja pannunalusten reunat ovat käsittelemättömällä puupinnalla, joten ne eivät kestä liotusta.


TUUBIHUIVIT
Tuubihuivit valmistetaan Namia Designin suunnittelemista kuoseista metrikankaaksi Euroopassa ja ommellaan valmiiksi tuotteiksi Oulussa. Huiveissa käytetään erittäin pehmoisaa trikookangasta, jossa on pieni kiilto. Kangas on 100% puuvillaa ja sille on myönnetty ÖKÖ-TEX Standard 100-sertifikaatti luokassa I.

Hoito-ohje:

Normaalipesu 60 asteessa. Ei kloorivalkaisuainetta. Hellävarainen rumpukuivaus. Kahdenpisteen silitys: Silityslämpö max. 150 astetta.


TYYNYNPÄÄLLISET

Tyynynpäälliset valmistetaan tuubihuivien tavoin metrikankaaksi Euroopassa ja ommellaan Oulussa. Tyynynpäällisten kangas on paksuhkoa ja kestävää 100% puuvillaa. Kankaalle on myönnetty sekä GOTS - että Ökö-Tex Standard 100 (luokassa I) - sertifikaatit.

Hoito-ohje:

Normaalipesu 60 asteessa. Ei kloorivalkaisuainetta. Hellävarainen rumpukuivaus. Kahdenpisteen silitys: Silityslämpö max. 150 astetta.


GOTS (Global Organic Textile Standard) tarkoittaa luonnonmukaisesti viljeltyä puuvillaa. GOTS on kansainvälinen standardi, joka koskee tekstiilien valmistusta luonnonmukaisesti viljellyistä kuiduista ja joka asettaa sekä ekologisia että sosiaalisia vaatimuksia.ÖKÖ-TEX –standardi 100 on vuonna 1992 kehitetty, kansainvälisesti valvottu tuoteturvallisuusmerkki tekstiili- ja vaatetusalan tuotteille. Öko-Tex –merkillinen tuote ei sisällä haitta-aineita kuten torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Sertifikaatti myönnetään aina vuodeksi kerrallaan.

Testausvaatimukset ovat sitä tiukempia, mitä enemmän tuote on kosketuksissa ihon kanssa. Merkillä on seuraavat neljä luokkaa:

I = vauvojen tuotteet kolmeen ikävuoteen saakka
II = tuotteet joilla merkittävä ihokosketus (alusvaatteet, T-paidat, liinavaatteet)
III = tuotteet joilla vähäinen ihokosketus (päällysvaatteet)
IV = Sisustustuotteet (verhot, patjat)